torsdag 18 december 2008

Segegration leder till våld

Det har tydligen varit stökigt i Rosengård, Malmö i natt. Kravaller, uppror, bilar som brinner. Ungdomar som slås mot poliser. Börjar vi känna ingen detta fenomen? Danmark, Paris, Grekland. Jag är inte förvånad att tendenserna börjar komma till Sverige. Anledningen till varför folk är förbannade varierar men en sak är säker: det handlar om matklöshet.

När våldet stegrar i ett samhälle, eller på en plats tycker jag det är ett tecken på att något är allvarligt fel. Det tyder på att det samhället inte fungerar som det ska, att invånarna känner sig matklösa. För våld är ett tecken på trötthet, att man inte längre vet vad man ska ta sig till. Då tar man till knytnävarna, för det är i alla fall effektivt.

Ja, det är en allvarligt tecken. Ett tecken på att det är dags att stoppa segregrationer, ge ungdomar jobb och inte låta visa områden bara bli fattigare och fattigare!

6 kommentarer:

  1. Eftersom vi inte har jobb till alla är det oehört dumt att släppa in så många invandrare från början. Nu får Sverige sota för dum politik. Kräver vi universitetsutbildning samt självförsörjning som grundläggande krav för uppe¨hållstillstånd så slipper vi sånt här pack. Då kommer välutbildade indier och Kineser. Det skulle vara bra för Sveriges ekonomi. Finns bara ett straff i sammanhanget och det är utvisning.

    SvaraRadera
  2. Ja det kanske är dags att börja ta hand om folk man tar in i landet istället för att bunta ihop dom i olika stadsdelar och sedan slå sig för bröstet i tv och vara duktig för man har tagit emot flest flyktingar i europa.

    SvaraRadera
  3. Segregationen är den naturliga konsekvensen av "det mångkulturella samhället". Människor söker sig generellt sätt till folk som de känner gemenskap med, och oftast blir det den helt naturliga etniska och kulturella gemenskapen som får råda.

    Alternativet vore tvångsintegration, där staten bestämmer vart människor ska bo och sedan tvingar dem att ge upp sin kulturella, religiösa och etniska identitet. Det är det enda sättet att "integrera" flera olika stora folkgrupper.

    Bara att inse att er "mångkultur" är ett misslyckande. Den har inte fungerat någonstans och kommer inte fungera någonstans.

    SvaraRadera
  4. 1, Mångkultur är inget misslyckande. Segregation och mångkultur är inte samma sak. Länga vägar i från. Utan mångkultur vore Sverige väldigt tråkigt och fattigt. Segregation handlar framför allt om ekonomiska förutsättningar...
    2, Solidaritet. Vet ni vad det är?
    3, Detta är sista gången jag publicerar anonuyma kommentarer. Stå för vilka ni är eller låt bli att kommentera!

    SvaraRadera
  5. Angående "mångkulturens" sk misslyckande överallt. Det är en ren lögn. Mångkultur har varit lyckosamt. Se bara på USA: den moderna världens första smältdegel, det var tack vare sammanblandningarna mellan olika kulturer som dynamiken att utvecklas uppstod och den stormakt vi känner idag fann sin början. Likadant var det med antikens Rom. Det var mångkulturen som gjorde att Rom kunde bli en stormakt. Och å andra sidan: Hitler lyckades inte speciellt bra med sin en-faldiga kultur om jag minns rätt.

    SvaraRadera