torsdag 1 januari 2009

Årskrönika 2008


Årskrönika 2008

Januari 2008 inleddes med det kanske bästa som har hänt detta år; resan till Rom. I denna underbara stad tillbringande vi 3 intensiva dagar. Vi han inte se allt men ändå en hel del: Colleseum, Vatikanstaten med S:t Peterskyrkan som huvudattraktion. Tyvärr han vi inte med Sixtinska kapellet han vi tyvärr inte med, men det gav oss en anledning att komma tillbaka. Vilket vi lovade genom att kasta en peng i Fontan di Trevi.

Januari 2008 kommer också bli känd för året med de många jämna födelsedagarna; min pappa fylldes 60, herr T 30 och min bror 25, alla inom 14 dagar. Detta firade vi genom att åka till Stockholm, äta god mat och se på ”Arn-Tempelriddaren” tillsammans. Vilket var en mycket trevlig och lyckad kväll.

Februari lunkade på med mest vardag, tvättning, cykling, promenader och skola. Vi har påbörjat den andra terminen av min inriktning, estetisk lärande och detta är ett år som lär mig väldigt mycket. Jag utvecklas och upptäcker nya sidor hos mig själv. Mitt mål, att bli utexaminerad lärare kommer allt närmare. I skrivande stund har jag ungefär ett år och 14 dagar kvar på mint utbildningen, en tid jag vet kommer gå väldigt fort.

Mars inleds med att jag ser Kent för åttonde gången (om jag räknar rätt). Självklart är Kent alltid lysande, men jag kan erkänna att jag har sett bättre konserter med dem. Fast att gå på livespelningar är alltid trevligt, så detta var ett fint avbrott i vinterns dysterhet. Fyra dagar efter Kent-spelningen bär det av till ett snötäck Mattila. Det fanns inte snö här, men några mil norrut var det flera meter djup snö! Så mycket snö har jag inte sett på flera år och det var en befriande känsla att kunna lämna den bakom sig, utan att den töade bort! Mina kursare valde att åka skidor, men jag och några till byggde en snöhinderbana åt våra kamrater som var ute i skidspåret. Två trevliga och snörika dagar!

Påsken ligger tidigt i år och i slutet av mars åker jag och Herr T beger oss ut till mina föräldrar. Nu har våren börjat göra sig påmind där ute och det blir fina dagar, med kanske lite för mycket godis. Fast det är väl så det ska vara vid påsk?

Helgen efter åker jag och Herr T på kryssning. Som vanligt äter man lite för mycket och gör av med lite för mycket pengar. Resan blir dock trevlig och vi får med oss fina minnen hem.

April inleds som alltid med att vi firar tre år, även om det denna gång blev ett förskjutet firande till den femte eftersom det inte passar sig att fira mitt i veckan. Som vanligt äter vi en väldigt god middag som består av tre rätter. Sällskapet, är så klart, även det helt fantastiskt.

I april ger jag mig även ut på min senaste VFU-period, som höll på i fem veckor. Som vanligt lär jag mig en hel del och jag inser allt mer att det är i skolan jag hör hemma. Tankarna på att även pröva att ha VFU hos de äldre barnen (åk 4-5) växer sig allt starkare efter att jag tillsammans med några kursare har gjort ett tema-arbete i en femma, något jag trivdes väldigt bra med.

Maj bjuder på ett mycket trevligt besök i Motala. Det är två saker som förvånar med detta besök: det kommer relativt oplanerat och det visar sig att Motala är en väldigt vacker stad. Det är varma dagar men det blir inget bad; inte riktigt så varm i vattnet än.

Juni kommer med stormsteg. Jag inleder juni med att göra ett sista uppträdande med min kurs, sedan är vårterminen 08 slut! Min bror kommer på besök och vi promenerar, äter gott och har det trevligt under en helg.

En vecka senare, den 15 juni, beger jag mig ut till ön för att sommararbeta. Även midsommarafton firas där ute, på klassiskt maner. Kvällen är bara s¨å trevlig som den kan vara ute i Stockholms skärgård.

Juli påbörjas och jag jobbar fortfarande ute på ön. I början av månaden får jag ett oroande samtal; Herr T har brutit sin hand. Han får gå med bandage i några veckor och lär förhoppningsvis en liten läxa i alla fall. I mitten av juli har jag arbetat klart för detta år och inleder min sommarledighet med att bara vara hemma. I slutet av juli så besöker vi min bror. Det är varmt och jag badar i en liten sjö. Vi hinner även besöka Ullared och en utställning som bygger på Bob Dylans låt ”Hard Rain” och hur den kan kopplas till naturkatastrofer idag,

Augusti börjar med att vi ger oss av till Putte i Parken och kollar på bland annat Eldkvarn, Petter och Håkan Hellström. Det är en varm dag med mycket getingar och när Håkan spelar är det en fantastisk kväll med mycket, mycket kärlek.

Efter Putte i Parken beger vi oss av till Danmark. Hela resan inleds med att jag blir bestulen på min plånbok, något som lägger ganska stor sorti på stämningen. Vi försöker ändå göra det bästa av situationen och besöker Kristiania, Tivoli och åker en kanaltur. Ölen är billig men Köpenhamn kommer nog alltid vara förknippad med att jag blev av med min plånbok. I augusti påbörjas även mitt nya läsår och jag konstaterar att jag har 1,5 år kvar av skolan. Det kommer bli ett halvår med mycket böcker och nya bekantskaper, vilket alltid är berikande.

September kommer snabbare än vad jag kan förstå. Månaden inleds med att min mamma och pappa kommer på besök, vilket alltid är trevligt. Nu har jag även påbörjat mitt bloggande ordentligt, vilket jag tycker är värt att nämna eftersom 2008 har varit det år då bloggen har fått en allt större betydelse för mig. Under september håller jag även på att tjafsa med doktorer om att jag har en ond fot. Några månader senare har jag fortfarande ont i den och lika lite svar på varför det gör ont som jag hade innan. I slutet av september åker jag även till Stockholm och tillbringar några fina dagar i glada vänners lag. Vi äter god mat, umgås och har det trevligt.

Oktober kommer och går och det händer inte vidare mycket förutom att löven skiftar färg och faller till marken. I skolan börjar vi prata om examensarbetet och tankarna kring det blir allt mer tydliga. Jag bestämmer mig för att chansa och göra ett försök att komma med till Sydafrika under 2009. Kanske är det så att i nästa årskrönika kommer det vara det största som har hänt.

November inleds med ett historiskt val i Usa som påverkar oss alla. Jag är mentalt engagerad och blir väldigt lycklig när Barack Obama vinner, annat kan jag inte säga. I november blir jag även ett år äldre och går in på mitt 23:e levnadsår. Lite åldersångest börjar allt dyka upp... Mamma kommer på besök och vi åker till Ullared tillsammans. Ett mycket trevligt, men dyrt, besök.

December och finanskrisen blir allt mer påtaglig. Herr T:s jobb är hotat, vi får svar på om han har jobbet kvar när han kommer tillbaka efter julledigheten. I krisens tecken blir julfesten inställd, men vi slår till med en trerättersmiddag i stället. Den 22:a bär det av ut till ön för att fira jul. Det är första gången jag och Herr T firar tillsammans, vilket är en annorlunda, men mycket trevligt upplevelse. Vi kommer hem och packar om väskan, sedan beger vi oss hem till Herr T:s föräldrar och firar ”lill-jul” där och dagen efter åker vi ut på en mycket trevlig kryssning. Efter allt detta känns det helt rätt att vara hemma på nyårsafton så det blir en lugn kväll med god mat, promenad och Dexter avsnitt.

Bästa resan: Rom

Bästa maten: Den fantastiskt goda Pasta Cabonaran på restaurangen som låg vid vårat hotell i Rom.

Årets beroende: Bloggen

Årets konsert: Håkan Hellström, Putte i parken

Årets mys: Vin på klipporna

Bästa nyheten: Barack Obama vinner valet.

Sämsta nyheten: Finanskrisen

Årets serie: Greys Anatomy

Årets suck: Den svenska sjukvården

Årets ”kommer jag fixa detta”: Övningskörningen

Årets ”skyll dig själv”: Herr T:s brutna hand


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar