måndag 25 maj 2009

Twilight - republikan porr!

OBS! SPOILER på Twilight!

I helgen såg jag filmen Twilight. Och jag känner att jag bara måste skriva något om den. En film som bygger på Twilight böckerna och som 14-åringarna älskar. Men jag tror också det är en film som republikanerna i USA älskar.

Den är ju så fruktansvärt PK att man skrattar! Eller vad sägs om en av de första scenerna när Edward ska ha biologi lektion med Bella. In kommer den sköna jungfrun och pappret flyger upp framför edward (som även måste hålla handen för tänderna) i en väldigt freduianskt scen.

När sedan det sedan blir kärlek förstår monstret (edward), som är förklädd till en 17-årig snygging (han bör vara över 100 år egentligen) att detta aldrig kan vara bra för henne. Men han kan ju inte hålla sig bora! Hemligheten avslöjas och de faller för varandra. Edward vill kyssa henne, och gör det. När lusten sedan trycker på är han tvungen att trycka tillbaka dem. För han får inte tappa hämningarna med henne. Då kan det sluta farligt!

I slutscenen, när han får i uppdrag att suga ur giftet ur henne vet han inte om han kommer klara att stå emot att inte dricka hennes blod. Men han klarar det, som den goda vampyr han är. Ni märker va? Allt handlar om att man ajabaja inte ska ha sex innan äktenskapet. Fy för sånt, fy!

Nåja, jag ska även vara lite snäll mot filmen. Jag skrattade högt flera gånger, speciellt när Edward är mycket romantiskt och säger "Yur my favort brand of heroin". Mycket underhållande.

Visst, filmen gick snabbt. Men en mer PK film får man nog leta efter...

4 kommentarer:

  1. den verkar ju läskigt B, men vissa bitar verkar magiska som jag dras till... :\

    SvaraRadera
  2. Lillavild: Nej läskig är den inte för fem öre... Eller så har jag blivit hård. Hård som sten.

    SvaraRadera
  3. inte läskig. läskigt B, alltså låg nivå.

    SvaraRadera